Leo Elferink (Genio de Groot) is een docent met nogal extreme opvattingen over opvoeding en onderwijs. Hij pakt zijn leerlingen op een confronterende manier aan, omdat hij er van uitgaat dat je je ware kracht pas kunt ontwikkelen als je gedwongen wordt het uiterste uit jezelf te halen. Leo doet dat met de beste bedoelingen, maar bij minstens één leerling pakt dat verkeerd uit:  Lesley, een toch al niet zo stabiele jongen, pleegt zelfmoord.

Die schokkende gebeurtenis krijgt een dramatisch vervolg als Werner (Sergio Haisselbank), de broer van Lesley, ontdekt welke dubieuze rol Leo Elferink heeft gespeeld. Vol woede besluit Werner met een paar vrienden verhaal te gaan halen op de school van Lesley (Orlando do Brito). Dat ontaardt in een gijzelingsdrama waarbij niet alleen de docent, maar ook andere scholieren betrokken worden. In die hectische omstandigheden wordt gaandeweg duidelijk wat zich allemaal heeft afgespeeld en wie welke rol in dit drama vervulde…

In At Your School (scenario en regie Dick van den Heuvel) spelen niet alleen professionele acteurs; ook leerlingen krijgen de kans om in de film mee te spelen. Verschillende momenten in de film worden door leerlingen ingevuld, waardoor geen enkele At Your School hetzelfde is. In spel- en audiovisuele workshops worden leerlingen begeleid bij het maken van filmpjes die uiteindelijk in de film terechtkomen.